zonne energie
www.zonnecollectoren.com
Alle info over warmwaterproductie met zonne-energie!

Wenst u een vrijblijvende offerte te bekomen van een leverancier van zonnepanelen of zonnecollectoren, aarzel niet en contacteer ons per e-mail.

[Naar hoofdmenu]

Voor en nadelen van de vlakke plaat en vacuümbuis zonnecollectoren

Vacuümbuis zonnepanelen verwarmen op veel kortere tijd en bieden een veel hoger rendement bij hogere temperatuurverschillen met de buitenlucht dan vlakke plaat zonnecollectoren. Dus ook in de winter als het vriest (-20C) wordt er voldoende zonne-energie geproduceerd van zodra er een beetje zonlicht is. Belangrijk te noteren: deze zonnecollector functioneert eveneens goed op diffuus licht (=bewolking); infrarood straling gaat namelijk gewoon door wolken heen!

Het essentiële voordeel van deze panelen is zeker het gebruik van vacuüm. Dit maakt ze onafhankelijk van de buitentemperatuur, wat bij de klassieke zonnepanelen niet het geval is. Wanneer we de meeste warmte nodig hebben, namelijk bij koud weer, zijn de verliezen van de gewone collectoren juist het grootst en de opbrengst minimaal. Dit is tevens de reden waarom gewoonlijk beweerd wordt dat het onrendabel is om zonnepanelen te gebruiken voor verwarming van huizen. Voor vacuüm zonnepanelen is dit niet het geval. Ze zijn ideaal om te combineren met verwarming op lage temperatuur zoals bijvoorbeeld vloerverwarming.
 © 2007
zonnepanelen
zonne-energie
heat pipes

zonne energie een rendabele investering