zonne energie
www.zonnecollectoren.com
Alle info over warmwaterproductie met zonne-energie!

Wenst u een vrijblijvende offerte te bekomen van een leverancier van zonnepanelen of zonnecollectoren, aarzel niet en contacteer ons per e-mail.

[Terug naar hoofdmenu]
Opbrengst van warmwaterproductie met zonne-energie

De opbrengst van zonneenergiepanelen hangt af van verschillende factoren zoals het zonnecollectoroppervlak de grootte van de zonneboiler en het verbruik aan warm water.

Bij een goede oriëntatie en dimensionering kan men gerust een jaaropbrengst van 420 kWh/m² krijgen voor een installatie van 4,4 m² met een boiler van 200 liter. Hoe hoger het verbruik van warm water, hoe hoger de opbrengst. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat u zoveel mogelijk warm water moet verbruiken! Indien de mogelijkheid bestaat is de koppeling met een afwasmachine of eventueel wasmachine een voordelige optie.

Wanneer leveren zonnepanelen de grootste opbrengst?

Met gewone vlakke plaat panelen is dit duidelijk: in de zomer. In het tussenseizoen zal men nog regelmatig tekorten hebben door de nog relatief lage omgevingstemperatuur. Met vacuümzonnepanelen is dit niet het geval. Een vacuümzonnecollector heeft dus het grootste rendement bij de helderste hemel en een loodrechte stand van de zon op de collector: (o.a. bij vriesweer in de winter!).

Hoe kunt u nu het rendement van zonnepanelen onderling vergelijken?
 © 2007
zonneboiler
zonne-energie
zwembad verwarmen met zonne-energie

zonne energie een rendabele investering